Routledge Handbook on Turkish Literature - Özer, Sevgin (Zemin, 2023)
Didem Havlioğlu ve Zeynep Uysal tarafından yayıma hazırlanan ve 2023’te basılan Routledge Handbook on Turkish Literature, sekiz tematik bölümden ve otuz yazar tarafından yazılmış yirmi dokuz makaleden oluşmaktadır. Kitapta on dördüncü-on altıncı yüzyıllardan sözlü kültür ürünleri ve yirmi birinci yüzyıldan modernist kurmacalar gibi çeşitli nitelikte eserler hakkında incelemeler yer alır. Türkçe edebiyat hakkında İngilizce bir kaynak olarak Handbook, geç Osmanlı ve erken Cumhuriyet Dönemi kültürel modernleşme politikalarını, siyasal ve toplumsal tarihi, yayıncılık stratejilerini, farklı tarihsel dönemlerin okur kitlelerini, edebiyat eleştirisi ve çeviri pratiklerini, kurmaca metinlerin içeriğindeki ve biçimindeki gelişimi, farklı metinler arasındaki diyaloğu dikkate alan makaleleri bir araya getirir. Kitap zengin kaynakçası ve ürettiği zihin açıcı sorularla edebiyat araştırmacıları için yol göstericidir.