Genç Bir Gazetecinin, Ahmet Hidayet’in Kaleminden Büyük Taarruz Öncesi Ankara - Enginün, İnci (Zemin, 2023)
İkdam, Millî Mücadele’ye geniş yer veren gazetelerden biridir. Anadolu haberleri bakımından zengin olduğu kadar, karşıt basının yazılarını ve Avrupa gazetelerinde yer alan görüşleri de yorumlarıyla birlikte okuyucularına nakleder. İkdam, genç yazar Ahmet Hidayet’i [Reel] Ankara’ya muhabir olarak göndermiştir. 1921 sonu ile 1922’de “Anadolu Mektupları” başlığı altında izlenimlerini yazan Ahmet Hidayet’in yazıları İkdam’da neşredilir. Henüz pek bilinmeyen bu yazılar dönemin Ankara’sını, endişe ve heyecanlarını yansıtmaktadır. Ahmet Hidayet’in yazıları, ayrıca, bize o günlerin Ankara’sının, yeni kurulmakta olan devletin başkenti olmaya hazırlandığını da ifşa eder niteliktedir.