Akabi Hikâyesi’nin Yeni Baskıları Vesilesiyle - Cankara, Murat (Zemin, 2024)
Kitabiyat: Vartan Paşa. Akabi Hikyayesi: İlk Türkçe Roman (1851). Hazırlayan Andreas Tietze. İstanbul: Eren, 1991. XXI+152 s., ISBN: 3491Y700015. Akabi Hikâyesi: 1851. Sadeleştiren Fatma Jale Gül Çoruk. İstanbul: Çizgi, 2023. 206 s., ISBN: 9786051969893. Hovsep Vartanyan. Akabi Hikâyesi: İlk Türkçe Roman. Editör Betül Bakırcı. İstanbul: Aras, 2024. 247 s., ISBN: 9786257460422.