Bir Ben-Anlatısının Arkeolojisi: Yenikapı Mevlevîhânesi Postnişîni Osmân Selâhaddîn Dede’nin Sultan II. Abdülhamîd’den ‘Afv-ı Hümâyûn Niyaz Eden Mektubu - Yolcu, Bahadır (Zemin, 2023)
"Osmân Selâhaddîn Dede’nin sultana yazdığı mektup, politik rüzgârın Mevlevîler aleyhine estiği buhranlı bir zaman diliminde Yıldız’la kopan bağları tamir etmeye yönelik bir girişimin ürünüdür."